Egyéb írások - metkapolna

A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG

NYÍREGYHÁZI KÖRZETÉNEK, ÉS AZ "ATYÁM HÁZA"
" Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz."
Zsid 13,8
Üdvözöljük gyülekezetünk honlapján!
IDŐSKORÚAK GONDOZÓHÁZÁNAK HONLAPJA

TESTVÉRKÖZÖSSÉG

A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tisztelt Látogatóink!
Honlapunk ebben a rovatában egyházunk havilapjának, az Élet és világosságnak régebbi számaiból közlünk írásokat, történeteket. Igyekszünk frissíteni kínálatunkat. Tehát érdemes újra, és újra visszatérni!

Íme itt az aktuális írás:Hívj segítségül a nyomorúság idején ...Már négy órája ácsorog egy sereg kíváncsi ember az alpesi hotel teraszán. Távcsővel kutatják a meredek sziklafalat a messzeségben. De mintha nyomtalanul eltűnt volna a négy fiatal – Rudolf Wesselmann 31 éves mérnök, dr. Brauner 32 éves segédorvos, a 24 éves Gabi Höhne és Walter Hof a 21 éves müncheni joghallgató. Kora reggel indultak kötéllel, csákánnyal, horoggal jól felszerelve, sátor volt velük, s a hátizsákban tea, citrom és pótpulóver.
A teraszon toporgó kíváncsiak közül senki nem sejti, mi játszódik le az északi fal sziklakéményében... Sárga szegélyű viharfelhők csüngnek a kis csoport fölött, aztán megdördül az ég, villámok cikáznak, tomboló szél kezd fütyülni. A hegymászók nem maradhatnak a szűk sziklakéményben. Felfelé mászni most már lehetetlen, a centiméterenkénti leereszkedés életveszélyes. A kötél jó biztosításával két órai kemény munka után sikerül lejutni a sziklakémény aljára. Gabi hangtalanul suttogja: "Nem szabad összecsuklanom! Uram, Istenem, adj erőt, hogy össze ne essek ..."
Szakad a zápor. Villám villám után cikázik. Mint valami film suhan el Gabi szeme előtt állomásról állomásra az egész élete. Látja magát mint egészen kicsi leánykát, kezét összeku1csolva imádkozik, ahogy édesanyja tanította. - Gabi most imádkozni kezd, de már nem halkan. Gabi Hölme, a 24 éves frankfurti leány megtanul ismét imádkozni. A leereszkedés szinte felőrli teljes erejét. A sziklakémény alján két személy számára van hely. Gabi imádkozik szégyenkezés nélkül. Wesselmann mérnöknek, Brauner segédorvosnak és Hof joghallgatónak azelőtt sem jutott volna soha eszébe, hogy egy imádkozó embert mulatságosnak tekintsenek. Ők maguk azonban régen elveszítették a kapcsolatot azzal a segítővel, aki hallja és meghallgatja imáinkat. Férfiak voltak - mérnök, orvos, egyetemi hallgató -, akik megszokták, hogy a próbákban saját igyekezetükre és ügyességükre hagyatkozzanak. Most azonban nagyon is megértik, mennyire tehetetlenek és elhagyatottak ebben a - talán utolsó - órában. S most ezek a férfiak követik Gabi példáját: egyik a másik után imádkozni kezd.
Amikor másnap tíz óra felé elül a hóvihar, hegyi mentők csapata közeledik az északi fal felé. Kötélen leengednek egy segítőt. 21 éves fiatalember csüng nemsokára kimerülten a kötél végén: Hof, a joghallgató. Egy 32 éves széles vállú férfi kapaszkodik a jeges sziklákba: dr. Brauner. Fagyási sebeket szenvedett. Közvetlenül mellette kuporog Gabi és Wesselmann. A hidegben megmerevedett kezük felmondja a szolgálatot.
A négy ember élménye másnap mint apróbetűs hír jelenik meg az újságban. De ez a négy ember megtapasztalta, hogy Isten valóban létezik, és meghallgatja azokat, akik hozzá kiáltanak.

Megjelent az Élet és Világosság, 1995/8. számában

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz