"Atyám Háza" avató - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás
Főoldal > Velünk történt > 2017 > "Atyám Háza" avató
Gyülekezetünk adott helyet Egyházunk szokásos tavaszi Közgyűlésének, melynek keretén belül felavattuk új idősotthonunkat, mely az "Atyám Háza" Időskorúak Gondozóháza nevet kapta. 
Régen dédelgetett tervünk és imádságunk volt, hogy gyülekezetünk mellett valamilyen szociális intézményt alapíthassunk, így is követve metodista elődeink példáját, és ezzel is kifejezve az erőtlenek, elesettek melleti kiállásunkat, az értük való szolgálat melletti elkötelezettségünket. Ezen elgondolásunk megvalósulásának lehetőségét tárta elénk Isten, amikor 2016. tavaszán sikerült  megvásárolni a szomszédságunkban eladóvá vált ingatlant. 
Szeptember végén kezdtük az átalakítási munkálatokat Kisbán Mária tervei alapján. A téli hideg ellenére sikerült a munkálatokat befejezni, így 2017. március 01-én megtarthattuk az ünnepélyes avató ünnepségünket, melyen a gyülekezet tagjai mellett részt vettek a tervezők, a kivitelezők, néhányan a társegyházak lelkészei közül,  egyházunk intézményeinek képviselői, valamint a helyi sajtó és média újságírói, riporterei.

Jónás Miklós, a helyi lelkész köszöntése, és a vendégek üdvözlése után Fellinger Domonkos, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészének szavalatát hallgathattuk meg, majd közös éneklés és Vadászi Ilona nyugdíjas lelkésznő zsoltárolvasása után, Laborczi Géza evangélikus, és Hecker Márton metodista lelkész köszöntötte az egybegyülteket, majd Dr. Iványi Gábor az Egyház Elnök-lelkészének igehirdetése hangzott el. A 47. zsoltár után, melyet Iklódy László alelnök felolvasásában hallgattunk meg, Iványi Gábor ünnepélyesen átadta az épület kulcsát Jónás Miklósnénak az intézmény vezetőjének, és Jónás Miklós lelkésznek. 
Ezután az egyház jelenlévő lelkészeinek köszöntését, és Balatoni Péter zongoraművész játékát hallgatta meg az ünneplő gyülekezet. Közös énekléssel, Iványi Gábor Áldásával, és szeretetvendégséggel ért véget ünnepi alkalmunk.
Vissza a tartalomhoz