Őszi női csendesnap - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás
Főoldal > Velünk történt > 2014 > Őszi hnői csendesnap
Ebben az évben az őszi Országos Női Csendes nap, 2014. október 11-én Békásmegyeren volt.
A téma, amivel foglalkoztunk: ”Isten emberének jó terve,és annak megvalósítása” .Az igehely: I Krónika 17. és 22. fejezetei alapján. A különböző témakörök is ezeknek az igehelyeknek alapján lettek megadva.

Tulajdonképpen Dávidnak a templomépítési tervét boncolgattuk. Szerette volna ő megépíteni a templomot, de Nátán közölte vele, hogy Isten másként gondolta ezt. A fia, Salamon építi fel a templomot. Dávid kezéhez sok vér tapadt. Nagyon értékes elmélkedéseket hallhattunk erről a témáról. A témával kapcsolatos gondolatok délelőtt hangzottak el, majd ebédszünet következett. Kellemes volt az időjárás is, és hála Istennek sok nőtestvér vett részt ezen az alkalmon.

Délután dráma jelenet következett, ahol a témát jelenet formájában is feldolgoztuk. Nagyon jó volt ez is, mert szemléletessé tette az egész történetet. Volt, aki a morzsaszedésnél elmondta, hogy első alkalommal volt ilyen helyen, de azt szeretné, ha teheti, jövőre is részt szeretne venni, mert sokat kapott. Más valaki beszámolt arról, hogy egy bizonyos dolog most lett egészen világossá számára. Örült ő is, hogy ott lehetett.
Valamennyien azt tapasztaltuk, hogy Isten jelen volt és megáldotta az alkalmat. Jó volt együtt lenni, szünetben beszélgetni egymással, ismerkedni azokkal, akikkel még nem találkoztunk.

Egy nőtestvér, aki szintén részt vett ezen az alkalmon.

Vissza a tartalomhoz