Gyerektábor Hejce - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás

Beszámoló a MET 2011.06.27-07.04. között megtartott Hejcei gyerektáborról.
Ezen a nyáron is, mint az már évtizedes hagyomány, a Borsod-megyei Hejcén tartottuk meg nyári gyermektáborunkat. Elsődleges célunk ebben az évben is a keresztyén értékrendre nevelés, a bibliai értékrend továbbadása volt. Lelkészek, tanítók, hitoktatók segítségével a délelőtti órákban Bibliai történeteken keresztül adtuk át a gyerekeknek a keresztyén élet alapvető tanításait. Ebbe az évben az ószövetségi Nehémiás életén keresztül mutattunk rá, hogy az isteni elvhez való ragaszkodás, kitartás a legnehezebb kihívások között is győzelemre segítenek bennünket. Játékos kérdésekkel, versenyekkel igyekeztünk a hallottakat elmélyíteni a gyerekek gondolkodásában. A témákhoz illeszkedő énekek tanulása nagy lelkesedést váltott ki a gyerekekben.
Nagy hangsúlyt fektettünk a szabadidő hasznos eltöltésére. Erre céloztunk a tábor elnevezésével is. Nehémiás - sporttábor. Nehémiáséknak edzettnek kellett lenniük, hogy miközben Jeruzsálem falait építették, az ellenség támadásait is visszaverjék, valamint résen legyenek a betolakodók megfigyelésében. Délutánonként különböző sportrendezvényeket szerveztünk. A foci, asztalitenisz, tollaslabda, mellett a legsikeresebb a várméta lett, amely az összpontosítás mellett a csapatszellemet is erősítette. Esténként ma élő keresztyén sportolók (olimpikonok) életének történetét állítottuk reflektorfénybe. Külön kiemelve, hogy milyen szerepe volt a sikereikben a keresztyén, hitük, és elkötelezettségük.
Igyekeztünk kihasználni a táborunk szép környezetét is. A hegyekben való kirándulás, a környék nevezetességeinek megtekintése szintén a szabadidős tevékenységünk része volt. Megnéztük a Boldogkői-várat, illetve felkapaszkodtunk a regéci várromhoz is. Az éjszakai túra lett az idén is, a tábor csúcspontja.
Közkedvelt szabadidős elfoglaltságnak számított a kézműves foglalkozások lehetősége. Gyöngyfűzésben, agyagozásban, fakanálbábu készítésben és egyéb kézműves technikák gyakorlásában élhették ki a gyerekek kreativitásukat.
Hangsúlyt fektettünk, és pontverseny keretében igyekeztünk motiválni a gyerekeket a környezetük rendben tartására. Tisztasági versenyt hirdettünk, melyet a tábor végén apró ajándékokkal jutalmaztunk.
A táborunkat a rossz idő miatt, ebben az évben nem sikerült tábortűzzel bezárni, de gyertyafényben kedves táborzáró beszélgetést, élménybeszámoló alkalmat tartottunk.
2011 nyara     
      Jónás Miklós táborvezető


Vissza a tartalomhoz