Hálaadónap Csaholc - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás
Főoldal > Velünk történt > 2016 > Hálaadónap Csaholc


"Kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül"

A Zsidókhoz írt levél jól ismert igeverse volt a mottója a Csaholci gyülekezetünk hálaadó Istentiszteletének, melyet szeptember 9-én délután tartottunk közösségünk imatermében.
Ünnepünk különös eseménye volt, hogy egyik testvérünk, élettársával együtt engedve az Ige buzdításának, rendezni akarták kapcsolatukat a polgári hatóságok, és Isten színe előtt. Ezért hálaadó Istentisztelet keretében (a polgári fogadalom után) a rokonok és a gyülekezet jelenlétében, Isten előtt is örök hűséget fogadtak egymásnak. Az esküvői szertartás után Szeretetvendégségre (közös estebédre) hívták a jelenlévőket.

A hálaadó Istentisztelet 16 órakor kezdődőtt, melyre (helyiek örömére) a Kisvárdai körzetből is érkeztek vendégek. Az igehirdetések alapgondolata a Zsidókhoz írt levél 12,1 verse volt. Az igei szolgálatot, Iklódy László kisvárdai, Jónás Miklós nyíregyházi lelkészek, és Horváth László a csaholci gyülekezet vezető presbitere végezte. Alkalmunkat énekléssel, bizonyságtételekkel, és közös imádsággal zártuk.  

Vissza a tartalomhoz