Pünkösd - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás
Főoldal > Velünk történt > 2015 > Pünkösd
Mozgalmas, és Áldásokban gazdag pünkösdi ünnepet tudhat maga mögött gyülekezetünk ebben az évben is. Örvendezhettünk az Ige üzenetének, az Úrvacsorai közösségnek, a konfirmandusok bizonyságtételének, és persze a hejcei kirándulás sem maradhatott el. 
Vasárnap délelőtti program a nyíregyházi gyülekezetben a konfirmandusok beszámolójával kezdődött. Hagyományainkhoz híven az imaóra keretein belül, a szülők, nagyszülők, rokonok és a gyülekezet színe előtt adhattak számot arról, hogy mit értettek meg és sajátítottak el a konfirmációi oktatásuk során. Istentisztelet keretében került sor fogadalomtételükre, és járulhattak először a gyülekezettel közösen az Úr Asztalához, részesülve az Úrvacsorai kenyér és pohár áldásából.
Délután a csaholci gyülekezetünkben tartottunk ünnepi Istentiszteletet, aminek különös fényt adott a konfirmandusok bizonyságtétele, és fogadalomtétele. Az Istentiszteletet itt is Úrvacsorai közösséggel zártuk.

Pünkösd hétfőt, már tradícióként gyülekezeti nappal ünnepeltük. A csaholci, nyíregyházi és kisvárdai gyülekezeteink tagjai közül sokan felkerekedtünk, hogy Egyházunk hejcei táborában töltsünk el közösen egy napot. Alkalmunkra meghívtuk Iványi Gábort egyházunk elnök-lelkészét, akit felesége is elkísért. Az alkalmunkat Istentisztelettel nyitottuk, melyen kedves meghívott vendégünk szolgált (a szolgálat meghallgatható). A nap további részét beszélgetéssel, énekléssel, kirándulással, sétával (a fiatalabbak focival, játszóterezéssel) töltöttük. A napunkat rövid áhitattal és azzal az elhatározással zártuk, hogy jövőre újra találkozunk ugyanitt.

Az alkalmainkon készült fotók megtekinthetők:
Vissza a tartalomhoz