Gyülekezeti Karácsony - METkapolna

Elérhetőségek:
Tartalomhoz ugrás
Főoldal > Velünk történt > 2015 > Gyülekezeti Karácsony
Áldásokban gazdag alkalmakat készített el Urunk az adventi, és karácsonyi ünnepkörben. A Szenteste előtti estén, (a leszálló köd ellenére) a gyerekekkel és fiatalokkal meglátogattuk a gyülekezet idős, beteg tagjait. Gyertyafénynél karácsonyi énekeket énekeltünk, majd mézeskalácsból készült "betlehemi csillaggal" ajándékoztuk meg testvéreinket. Megható érzés volt látni az örömteli arcukat, a könnyekkel megtelt szemeiket, miközben a csengő hangú ifjak énekét hallgatták. (képek, videó)

A Karácsony első napján, az Istentiszteleten is a gyermekek bizonyságtétele volt a központi üzenet. A "gyerekórás" ifjak énekekkel, versekkel hirdették az angyali üzenetet, "Ne féljetek, mert ímé hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen: Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában." Az ünnepi istentiszteletünket, a gyülekezeti énekkar szolgálata, és az Úrvacsorai közösségünk zárta. Az ünnep másnapján Iklódy László Egyházunk kisvárdai lelkésze szolgált az Ige Örömhírével. (a szolgálatok itt meghallgathatók) (képek, videó)

A Csaholci Közösségünkben, az ünnep első délutánján gyültünk össze karácsonyi Istentiszteletre. A zsúfolásig megtelt imatermünkben először négy kisgyermeket és egy felnőtt testvérünket ajánlottunk Megváltónk kegyelmébe a szülőkkel, keresztszülőkkel a keresztség sákramentumán keresztül, majd az igehirdetés előtt a gyülekezet gyermekeinek szereplését tekinthettük meg. Az igehirdetés után, gyülekezetünk egyik házaspára kért áldást korábban megkötött házasságukra, miközben Isten előtt megerősítették az egymásnak tett fogadalmukat. Úrvacsorával, majd szeretetvendégséggel zártuk ünnepünket. (képek, videó)

Látogatás az idős testvéreknél...


Karácsony a gyülekezetben...
Csaholcon...
Vissza a tartalomhoz